Fiskegrej

Fiskeliner

Typer af fiskeliner

Der findes en masse forskellige fiskeliner, men de kan generelt inddeles i to grupper. Monofile nylon liner og flettede og coatede liner.

Monofil nylonline
Monofil nylonline

Monofile liner (enkelttrådet)

Den gode gamle fiskeline, som alle kender. Der er stor foreskel i pris og kvalitet på disse liner. Især elasticitet, ensartet tykkelse og knudestyrke, er det man skal være opmærksom på.

Linen udsættes for et utroligt slid under fiskeriet, den påvirkes også af stærk og tør varme, samt solens ultraviolette stråler. Derfor bør den udskiftes jævnligt, så du undgår knækkede liner under fiskeriet.

Brudstyrken der er påført linen, er brudstyrken i knuden. Den yderske del af fiskelinen er klart den der udsættes for mest slid og stress, derfor bør man tage 1-2 meter af efter hver fisketur.

FirelineFlettede og coatede fiskeliner

De flettede liner er meget stærkere end den almindelige nylonline, og man kan derfor gå meget længere ned i tykkelse og dermed få et længere kast.

Flettede liner er som regel lavet af et syntetisk fiber kaldet Micro Dyneema. Den flettede line er ikke rund, men mere flad i det.

Flettede liner har en klar fordel i områder med meget strøm og havfiskeri, sat op imod nylonlinen.

En anden fordel er at de ikke er elastiske, hvilket betyder at man hurtigere mærker hvis der er bid.

Man bør dog være opmærksom på at der er sværere at binde knuder på denne type line, så det anbefales derfor at binde knuderne dobbelt.

En kommentar

  1. Hvilken er den bedste fletline til kystfiskeri ( 18- 28 gr) og vigtigere hvilken er den stærkeste knude

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Se også
Close
Back to top button