FerskvandsfiskeriSpinnefiskeri

Bækørred

En meget skrøbelig ørred

Bækørred
Bækørred

En bækørred er i naturen, en forholdsvis skrøbelig skabning. Ikke i et omfang at den er en truet art, men dens levevilkår gør at man relative hurtigt kan fiske en hel å eller bæk, tom for den flotte fisk.

Fisken er forholdsvis stationær i åen, og der er altid kun én bækørred pr. plads. Derfor er der ikke overflod af fisk, og man kan nemt fiske en hel bestand op i åer og bække, ved overfiskeri. Det er der flere eksempler på, fra selv større vandløb.
Dette er også grunden til at mange fiskere genudsætter fiskene, så der også vil være fisk næste gang.

Ikke desto mindre forekommer bækørreder helt naturligt i de fleste rene åer og vandløb. Og fiskene har gode forhold, de fleste steder i Danmark.

Bækørreder bliver sjældent over de 3 kg, gennemsnittet er nok nærmere omkring 1 kg.

Der er dog både mindstemål og fredningsperiode der skal overholdes!

Sådan fanger du bækørred

Du kan fange bækørred ved enten medefiskeri, på spin eller med flue. Værd at vide om bækørred er at de gerne står stationært i skjul, dvs. under udhængene grene og træer, eller i siv lige ud til grøderender. Dvs. stort set alle de steder hvor den kan gemme sig lige, men samtidig være klar hvis et bytte kommer forbi.

Medefiskeren bruger orm, der i mindre vandløb fiskes på en løs line – i større vandløb med flåd og bly. Sørg altid for at bruge så stor en krog – typisk 1/0 eller større – at undermålere ikke kan sluge krogen. Du kan faktisk også fange dem på power bait, dette er dog oftest i put & take søer.

Hvis du spinnefisker, skal du nok gå efter de små spinnere på 3-7 g og fiske opstrøms, gennem grøderenderne. Er du mere til woblere, så gå efter dem der er ca. 5-7 cm lange.

Er du fluefisker, kan du bruge vådflue, streamer, tørflue eller nymfe. Og der skal fiskes på helt traditionel vis.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Se også
Close
Back to top button