Fiskegrej

Gulp! Alive

Hvad er Gulp! Alive

Det er et af de mest populære kunstige agn i verden. Og det er ikke uden grund at det har opnået den popularitet, det virker nemlig rigtig godt. Produkterne er lavet af Berkley, som også laver andre typer af fiskegrej.

Produkterne er udviklet til at afgive den samme smag og duft i vandet, som det naturlige agn. Det afgiver typisk 50-400 gange så mange duftstoffer i vandet som det naturlige modstykke, ifølge producenten.

Gulp! Alive regnorm
Gulp! Alive regnorme

Alle produkterne er lavet af 100% biologisk nedbrydelige stoffer, så man ikke skader naturen på nogen måde.

Noget af det aller bedste ved Gulp! er at de fleste af produkterne kan “genoplades” ved at du smider din brugte orm tilbage i spanden eller glasset med duft og smagsstoffer, så suger den til sig indtil du skal bruge den igen. Og du skal typisk kun bruge 1-2 stykker agn på f.eks. en tur efter fladfisk.

De holder også til rigtig mange hug fra sultne rovfisk. Selv hvis du fisker efter hornfisk med en blodrød børsteorm, holder den til mange hug fra det næbbede dyr med de mange skarpe tænder. Det er klart at den ikke holder for evigt, men alt i alt et solidt produkt.

Typer af Gulp! Alive

Der findes rigtig mange forskellige typer af Gulp! Alive produkter. De mest benyttede i Danmark er nok disse:

 • Sandorm
 • Børsteorm
 • Krabbe
 • Regnorm
 • Reje
 • Tobis

De findes alle i forskellige farver, og med forskelligt antal i pakkerne.

Gulp! Alive tobis
Gulp! Alive tobis

Prisen den eneste ulempe

Den eneste umiddelbare ulempe jeg kan finde, er den høje pris. En pakke koster gerne 100-200 kr. Og det er for 10-15 stk. af produktet.

Men hvis man overvejer hvad en pakke friske naturlige sandorm koster, så virker det faktisk rimeligt, når de kan genbruges igen.

 

2 kommentarer

 1. I omtalen af Gulp orm skriver man, at noget af det bedste ved Gulp er, at de kan “genoplades”. Man smider bare den brugte orm op i suppen igen og wupti er den klar igen efter en tid.
  Men man glemmer at fortælle, hvordan man trækker en stor enkeltkrog med en drabelig modhage baglæns ud af Gulpen før den sendes til genopladning.
  Man kan selvfølgelig klippe krog med Gylp af og sende det hele til genopladning og binde en ny rig, men det virker nu ikke så smart.

  1. Hej Ole.
   Det er rigtigt at du nok ikke kan få krogen ud, uden at ormen går i stykker.
   Det burde dog være muligt at sætte krogen i på et andet stykke af ormen næste gang. Det er klart at det ikke er en “evighedsmaskine” men kan man bare bruge hver orm to gange, har de kun kostet halvdelen 🙂
   Mvh Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Se også
Close
Back to top button