Nyheder

Nye regler for torsk og laks 2022

I 2022, trådte nye regler i kraft, for fiskeri efter torsk og laks.

Reglerne er indført for at forsøge at sikre og genoprette torskebestanden i Østersøen.

Ift. laks, er det hovedsageligt for at beskytte de vilde laksestammer i Østersøen.

Torsk

De nye regler betyder nu at, som lyst- og fritidsfisker er kvoten endnu en gang sat ned, og der er en lukke periode hvor der overhoved ikke må fanges torsk.

I hele 2022 må man nu kun hjemtage én torsk pr. dag, når man fisker i farvandene omkring store dele af Syd- og Østdanmark i den vestlige Østersø.

Samtidig gælder det, at man IKKE må hjemtage torsk overhovedet, fra 15. januar til 31. marts. Denne periode er også der hvor erhvervsfiskeriet er lukket ned for fiskeri efter torsk.

Torskefiskeri kortDette er for at beskytte gydeområderne.

Øst for Bornholm (underområde 25 og 26) er der fortsat et generelt forbud mod rekreativt fiskeri efter torsk hele året. I området vest for Bornholm (underområde 24) må der alene udøves rekreativt fiskeri efter torsk inden for seks sømil fra basislinjen.

Laks

Som noget nyt i 2022, er der nu også restriktioner i det rekreative fiskeri efter laks. Der må i 2022 højst hjemtages én fedtfinneklippet laks (= laks, der har fået fedtfinnen klippet ved udsætning) pr. dag pr. person, og når man fisker laks skal alle fisk, uanset art, landes som hele fisk.

Reglerne gælder også, hvis man tager ud og fisker i området med en turbåd.

Kilde: Fiskeristyrelsen

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button