Nyheder

Ørred arrangementer

Der afholdes et par arrangementer omkring ørredfiskeri i Nordsjælland, henholdsvis d. 14. marts og d. 21. marts 2019.

Fjeldørredfiskeri i Grønland

Keld Juul Michaelsen
Keld Juul Michaelsen

Torsdag d. 14. marts kl. 19.00 vil Keld Juul Michaelsen besøge Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening og fortælle om sin rejse til Grønland sommeren 2017, hvor han fiskede efter den arktiske skønhed – den havgående fjeldørred. Keld er certificeret fiskeguide og tilknyttet Fishing Zealand og har fisket med arme og ben, siden han var dreng.

Denne aften vil du høre om det vilde fiskeri, som stadig er, “som da farfar var dreng” med vilde fights og mange stærke fisk. Fiskeriet foregår tillige i de mest spektakulære omgivelser, hvor du virkelig får udlevet din indre bushmand, og modeordene fra “jord til bord” virkelig kommer til deres ret. Så reserver denne aften og kom og hør mere om dette nutidige fiskeeventyr.

  • Se flotte billeder og film
  • Hør om teknik og grej
  • Fluer
  • Hvad kræves til ophold i vildmarken

Hvor sker det: Skyttehuset, Ridebanevej 8, 3200 Helsinge

Øl og vand kan købes i klubhuset

Tekst og billeder © FishingZealand

Havørredaften i Gilleleje

Torsdag d. 21. marts afholdes der kl. 18.30 havørredaften på Hotel Gilleleje Strand. Aftenens program starter med en lækker omgang husmandskost, hvortil der er inkluderet en øl eller vand. Herefter vil de to dygtige foredragsholdere, Jonas Kærlin og Henning Pedersen inspirere og underholde et par timer.

Jonas Kærlin

Jonas Kærlin
Jonas Kærlin

Jonas er certificeret fiskeguide hos Fishing Zealand. Lystfiskeriet har altid været den store passion, og han har de sidste 8-10 år haft fokus på kystfiskeri efter havørred. Jonas har fisket utrolig mange kilometer langs vores smukke fjorde og åbne kyster over det meste af Danmark.

– Valget er spinnestangen, og jeg vil fortælle om mine erfaringer med brug af satellitkort, vejrapps og viden om havørredens livscyklus. Med fokus på valg af strategier, fiskepladser og valg af endegrej, uanset årstid og hvor i landet, man fisker. Målet er at give en håndfuld strategier, du kan bruge som kystfisker efter havørred, fortæller Jonas.

Henning Pedersen
Webredaktør og skribent ved Sportsfiskeren gennem knap 20 år. Kystfisker på Sjælland gennem 35 år. Fisker mest med flue og gennem de sidste 6-7 år gerne fra pontonbåd.

– Jeg fortæller om mine egne erfaringer, men trækker også på erfaringer fra de mange kystfiskere, jeg har skrevet nyheder og artikler om gennem tiden. Udgangspunktet bliver helt konkrete oplevelser, men med fokus på det generelle, der kan bruges overalt, hvor vi fisker på kysten. Vi ser på valg af plads, taktik under forskellige vejrforhold og valg af grej og fluer. Jeg kommer også rundt om de særlige muligheder, man får, når man fisker fra pontonbåd og flydering, slutter Henning.

Arrangementet finder sted på Hotel Gilleleje Strand, Vesterbrogade 4B, 3250 Gilleleje.

Det er Fishing Zealand, der står bag arrangementet i samarbejde med Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening, og prisen for menu og foredrag er 179 kr.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button